19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

18.05.2023 329

18-05-2023

MİLLİ MÜCADELE MEŞALESİNİN YAKILIŞININ 104. YILDÖNÜMÜ

Bu yıl Ulu Önder Atatürk'ün Bandırma vapuru ile İstanbul'dan yola çıkıp 19 Mayıs 1919' da Samsun'a ayak basmasıyla başlayan milli mücadele meşalesinin yakılışının 104. yıldönümü.

19 Mayıs bir başlangıçtır; fikir ve karar sahibi Atatürk'ün hedefine varan yolda attığı ilk adımdır.

 19 Mayıs 1919, Türk Ulusunun uyandığı, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklal, ya ölüm” diyerek ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılıkla birleşerek giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır.

Atatürk bu büyük günü, bayram olarak kutlanması için geleceğimizin teminatı olarak gördüğü Türk gençliğine armağan etmiştir.

Büyük Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilincindeyiz. Emanetine sonsuza dek sahip çıkacağız. Ruhun şad olsun.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun.

"Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz " ( K. Atatürk )