23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

22.04.2023 264

ULUSAL EGEMENLİĞİN 103. YIL DÖNÜMÜ  

  23 Nisan 2020 Türk Milletinin ulusal egemenliğini ilan etmesinin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümüdür.  

    23 Nisan 1920,Türk Milletinin iradesini temsil eden, milli mücadele tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Yaşlı, genç, çoluk çocuk, kadın ve erkek topyekûn verilen bağımsızlık mücadelesinin sadece işgal kuvvetlerine değil tüm dünyaya ilan ve kabul ettirildiği bir tarihtir. Türk milleti Gazi Mustafa Kemal önderliğinde TBMM’nin açılmasıyla egemenliğini dost ve düşman herkese ilan etmiştir. 

    Gazi Mustafa Kemal, 1924 yılında meclisin açıldığı 23 Nisan tarihi bayram ilan etmiştir. Bundan 5 yıl sonra ise bu bayram çocuklara hediye edilmiş ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1979 yılında ise ilk olarak dünyadan 6 ülke çocuklarının katılımıyla milli bayramımız uluslararası bir nitelik kazanmıştır.  Bu yönüyle çocuklarına bayram hediye eden ve bütün dünya çocukları ile de bunu paylaşan ilk ve tek ülke Türkiyemiz olmuştur. 

   Yüce Atatürk emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağız. 

   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. 

                                                                                                                                  TDE Öğretmeni Yasemin ÇELİK